DSC_0154v2

Kvinnelandslaget for døve i Futsal

FIRE SANSERS HØRSEL

Foredraget “Fire sansers hørsel” ble spesiallaget for kvinnelandslaget for døve i Futsal. Denne målbevisste gjengen med trenere, tolker og utøvere fra hele landet møttes i Trondheim til sin første landslagssamling for 2014-sesongen. For å få et inntrykk besøkte Tiger Tales jentene under trening, både for å se om foredraget traff mål og for å se om treningen kunne avdekke noen ytterligere poeng det kunne være verdt å snakke om. Det var veldig interessant å se jentene trene, og det ble notert flere forhold vi kunne snakke om under foredraget senere samme dag.

Foredraget tok i stort for seg hva som må til for å lykkes ut over gode enkeltmannsferdigheter og fysikk. Lagets mål er å vinne VM i Thailand i 2015, med delmål om medalje i EM i Bulgaria november 2014. Problemet med å være konkurrerende på et slikt nivå, er at alle deltakere allerede er utmerkede utøvere både evnemessig og fysisk. Da blir  andre, og ofte kanskje mer kjedelige elementer som mentalitet, samhandling, motivasjon og profesjonalitet i alle ledd, mer viktige. For å kunne bli aller best i noe må en part klare å identifisere elementer konkurrentene ikke fokuserer like bra på, og som faktisk vil kunne være med på å gjøre en forskjell dersom man gjør det ordentlig.

Etter hvert som en aktivitet modnes, vil imidlertid slike “100-metere”, som vi kalte de i foredraget, bli vanskelige å finne, for er det noe som er skikkelig smart å gjøre så vil jo til slutt alle lære seg det og gjøre det samme. Da gjelder det også å få med seg flest mulig av de utallige små 1-meterene som ligger der ute og venter på ivrige lag og utøvere.

Gjennomgang av øvelser med trener og tolk

Gjennomgang av øvelser med trener og tolk

Man skal allikevel ikke undervurdere mulighetene til å finne 100-metere innen sin aktivitet, noe den svenske skihopperen Jan Boklöv kan stå som et godt eksempel på. Vi lot derfor 1-meterene ligge, og snakket mest om et par 100-metere som ble identifisert og antatt aktuelle under treningen. Responsen var umiddelbart positiv, og uten å nevne alt kan det jo røpes at et av hovedpoengene er direkte bakgrunn for foredragets tittel “Fire sansers hørsel”. Det viser seg at det ikke bare er jagerfly som må finne måter å gi korte konsise ordre og meldinger til hverandre på når man ikke har lyd som luksus.

Dette var virkelig en artig gruppe å holde foredrag for. Godt engasjement og god kontakt mellom gruppe og foredragsholder gjorde at det ble en lett tone gjennom seansen, og det virket som om tilhørerne virkelig satt igjen med flere ting å gruble på når vi var ferdige.

Som referanse for foredraget kan hovedtrener Jan Lervåg kontaktes.

Jan Lervåg

tlf 908 74766 / epost: lervaag@granberg.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>