IMG_8253NEW

Måloppnåelse

En av de viktigste hensiktene med å drive idrett eller næringsvirksomhet er å nå de mål man har satt seg. Det være seg alt i fra mål om å være med for å ha det gøy til å sikte mot å bli verdensledende innen sitt felt.

På veien mot målet skal det alltid finnes delmål.

Ingen treningstur med jagerfly flys i dag uten at det er satt opp mål for hva man ønsker å oppnå med turen. Det er heller ikke bare å rable ned vilkårlige mål for syns skyld. Det skal alltid være gjennomtenkte spesifikke mål som velges ut på grunn av deres egenskaper til å dra utviklingen mot større delmål og / eller et hovedmål.

Minst like viktig som defineringen av mål er hvordan man jobber opp mot disse målene. Her er norske jagerflygere i dag drillet til fingerspissene i hvordan vi forbereder og oppsummerer turene våre, hele tiden med målene i fokus.

Tiger Tales gir også innblikk i hvordan det å sette seg del- og hovedmål løftet en beskjeden seilforening på Østlandet som slet med å kvalifisere seilerne sine til NM på midten av 80-tallet til å ha tre seilere blant topp 10 i VM i 1996. Her ble det jobbet systematisk og målrettet som lag, noe som ga raske og store utslag som ble lagt merke til i hele seilernorge. Det hele kan høres enkelt ut, men det var en lang prosess med masse tårer og latter på veien.